Skip to main content

ABOUT

Wat is de
Week van Dyslexie?

Een week met verschillende on- en offline evenementen, voor uiteenlopende doelgroepen waarin we, op een positieve wijze, aandacht besteden aan het brede beeld van dyslexie.

Waarom?

Dyslexie wordt vooral nog gezien als een beperking. Een eenzijdige visie met enorme impact op het zelfvertrouwen van jonge en volwassen dyslectici. Moderne wetenschappelijke onderzoeken en de ervaringen van vele dyslectici laten zien dat er een andere kant is aan deze neurologische medaille. Het is de hoogste tijd om meer aandacht te besteden aan het brede beeld van dyslexie om ervoor te zorgen dat alle dyslectici (en hun omgeving) meer kennis krijgen over die andere kant van de medaille en dat dyslectici vol zelfvertrouwen hun volledige potentieel kunnen bereiken.

Wat willen we bereiken?

  1. Bekendheid: We willen iedere dyslect, school, expert, werkgever, ouder, partner, vriend en familielid de nieuwste kennis brengen over het brede beeld van dyslexie. 
  2. Empowerment: We willen dat alle bezoekers van de evenementen zich geïnspireerd, up-to-date, optimistisch, hoopvol, en waardevol voelen. 
  3. Stimuleren van onderzoek: Het is van belang om nieuwe wetenschappelijke onderzoeken die gericht zijn op het brede beeld van dyslexie te stimuleren en een podium te bieden. 

Wie zijn we?

Tijdens de wereldwijde DYSLEXIA AWARENESS WEEK brengen HOI Foundation en Dyslexie Font de WEEK VAN DYSLEXIE. Een week vol inspirerende off- en online sessies over het brede beeld van dyslexie voor ouders, leerkrachten, experts, werkgevers, kinderen en dyslectici zelf.

Wil je de Week van Dyslexie steunen?

Vind je het ook ontzettend belangrijk dat het brede beeld van dyslexie tijdens de Week van Dyslexie aandacht krijgt en zoveel mogelijk mensen bereikt?
Steun ons door:
  • Vrijwilliger te worden en je kwaliteiten in te zetten. 
  • Sponsor te worden en je financiële middelen in te zetten.
Mail ons (spelfouten mag :-)) en vraag naar de mogelijkheden.
DOWNLOAD SPONSORDECK