Skip to main content
Wanneer:

Vanaf woensdag 5 oktober 

Waar:

Online

 

 

Wie:

Onderwijsprofessionals

DAG VAN DYSLEXIE ONDERWIJS

Ben je onderwijsprofessional en zie je je dyslectische leerlingen worstelen in ons talig onderwijssysteem?

Zie je hun mogelijkheden en weet je dat er meer in zit dan dat er uitkomt?

Wil je weten hoe je ze kan motiveren en extra kan ondersteunen? Dan is deze middag echt iets voor jou!

De Dag van Dyslexie Onderwijs bestaat uit de online lezingen door Marzenka Rolak en Tamara Vreeken. Plus alle opnames met de wetenschappers van het Online Programma! En veel bonus video’s zoals een webinar met Microsoft over de Insluitende lezer etc.

GET YOUR

TICKETS

SPREKERS

Marzenka Rolak

[Nederlands]
De allround orthopedagoog-generalist Marzenka Rolak is een grote naam binnen de dyslexie wereld. Ze begeleidt onderwijsinstellingen (VO/MBO/HBO/WO) met het opzetten en implementeren van dyslexiebeleid. Is betrokken bij het stimuleringsprogramma Dyslexie en Dyslexie Centraal en auteur van DyslexieSleutels.
“Vanuit mijn eigen nieuwsgierigheid en drang tot het leren van nieuwe dingen, heeft het me altijd geraakt als jongeren en volwassenen door negatieve leerervaringen hun leermotivatie zijn kwijtgeraakt. Tegelijkertijd zie ik ook dat als jongeren en volwassenen leren dat ze het niet altijd op de manier hoeven te doen als anderen en ze hun eigen manier mogen ontwikkelen en hun eigen weg kunnen bewandelen, ze enorm kunnen opbloeien. Dit heb ik zelf ook moeten leren en ervaren. In mijn cursussen, scholingen en lezingen wil ik mensen inzicht geven, inspireren en enthousiasmeren. Inspireren om strategieën en tools uit te proberen zodat leerlingen en studenten steeds beter kunnen leren op een manier die bij hun past of zodat docenten, studieadviseurs of zorgprofessionals in het onderwijs hen in dit proces kunnen ondersteunen.”
Tijdens de Dag van Dyslexie Onderwijs zal Marzenka jullie meenemen in hoe je het gesprek aangaat met je dyslectische leerling om zo samen te ontdekken wat de leerling nodig heeft om op een fijne en efficiënte manier te leren. Hoe er verschillende leerstrategieën zijn die juist bij deze leerlingen passen. Een echte aanrader!

Tamara Vreeken

HOI Foundation

[Nederlands]
Als oprichter van de HOI Foundation is Tamara ervaringsdeskundige en inmiddels expert op het gebied van het brede beeld dyslexie (naast uitdagingen ook kwaliteiten). Haar eigen ervaring als dyslect en moeder van drie dyslectische kinderen (inmiddels net klaar met VO) plus alle kinderen die zij succesvol heeft begeleidt, biedt ze een schat aan kennis voor onderwijsprofessionals.
Deze presentatie gaat over de overgang van PO naar VO en hoe je als bovenbouw leerkracht of als IB-er/RT-er je dyslectische leerlingen een passend VO advies kan geven als de toetsen zo uit elkaar lopen. Waar let je op? Hoe zie je de leerling voor wat het kan? En hoe zet je in op zelfvertrouwen bouwen en zelfredzaamheid in de laatste PO jaren? Zoek je nieuwe inzichten en praktische tips? Mis deze sessie dan niet. 

+ alle sprekers van het Online Programma

Als deelnemer van het Onderwijs Event krijgt u tevens toegang tot alle (internationale) sprekers van het Online Programma! Mis ze niet!

 

LEREN IS LEUK

HULPMIDDELEN

Tijdens de Week van Dyslexie willen we ook graag aandacht besteden aan verschillende soorten hulpmiddelen. Er is namelijk behoorlijk veel. Maar hoe kies je de hulpmiddelen of diensten die bij de dyslectische leerling past? En wat mag eigenlijk wel en niet? Wat zijn de wetenschappelijke inzichten ten opzichte van de hulpmiddelen? Al deze vragen worden beantwoord via onze partners die mede de Week van Dyslexie mogelijk maken.

Dedicon

Dit wil je horen!
Lezen, luisteren, of allebei?
In deze presentatie vertelt een bevlogen dyslexie-expert je alles over de voordelen van luisterboeken. Het zijn er veel, dus hou je oren goed open. In de presentatie gaan we in op de verschillende leesvormen, de aanpak en de verkrijgbaarheid. We verklappen alvast dat lezen en leren zo een stuk leuker en makkelijker wordt.
De dyslexie-expert is werkzaam bij Stichting Dedicon. Dedicon maakt al meer dan 60 tekst en beeld toegankelijk voor mensen die moeite hebben met lezen. Het leveren van schoolboeken aan leerlingen van dyslexie is daarvan een belangrijk onderdeel. Dedicon is onafhankelijk en wordt gesubsidieerd door het ministerie van OCW.

Brightskills

Het doel van Brightskills is om ieder kind met plezier te laten leren. Dit doen wij door producten en diensten aan te bieden die gericht zijn op het individuele kind. Leren is leuk wanneer je ervaart dat je leert op je eigen niveau en in je eigen tempo. Ieder kind doet dan succeservaringen op. Ook het kind met leeruitdagingen. Leermiddelen die wij aanbieden zijn onder meer Calcularis voor rekenen, Leeshelden voor lezen en SprintPlus als compenserend hulpmiddel voor bij het lezen en schrijven.

Wigli

Met de Wigli Junior kunnen kinderen vrij bewegen op hun stoel. Zonder lawaai te maken of andere leerlingen af te leiden. Het gaat veel verder dan een wiebelkussen die een beperkte beweging toestaat. De wiebelkruk dwingt ze te bewegen. En hierdoor kunnen ze de onrust in hun lichaam kwijt en zich beter concentreren. Een revolutie in de wiebel-meubels.
Probeer hem zelf uit tijdens de Dag van Dyslexie Onderwijs.

GET YOUR

TICKETS

Font
Off On
Size
revert
Content
Color
revert
Links
Color
revert