Skip to main content
MAANDAG 5 OKTOBER 

SAMEN VOOR EMPOWERMENT

door: Balans, Impuls & Woortblind en HOI Foundation

Ben je dyslectisch, ouder/verzorger van een dyslectisch kind of gewoon geïnteresseerd om meer te leren over dyslexie, geef je dan snel op voor dit gratis, online evenement!

Tijdens de Week van Dyslexie hebben Balans, HOI en Impuls & Woortblind de handen ineen geslagen en organiseren ze een inspirerende avond over dyslexie. Met als openingsspreker de dyslectische, bevlogen en innovatieve bondscoach van het Nederlands dames hockey team, Marc Lammers die zijn dyslexie heeft omarmt en er zijn kracht van heeft gemaakt! Plus verschillende break-out sessies voor ieder wat wils.

De focus van het evenement is EMPOWERMENT. Iedereen weet hoe belangrijk het is om in je eigen kunnen te geloven. Maar hoe doe je dat als specifieke onderdelen op school of op je werk moeilijk voor je zijn? Hoe zorg je ervoor dat je vol zelfvertrouwen kan functioneren en het beste uit jezelf of je kind kan halen? Deze drie organisaties zullen je op geheel eigen wijze meenemen in hun kennis en ervaringen!

HET PROGRAMMA
Maandag 5 oktober

19.00 | Marc Lammers

20.30 | Start Breakout sessie deel 1
(je kunt kiezen tussen de onderstaande drie sessies)
1. Marc Lammers inspireert
2. Dyslexie, wat heb ik nodig? (Balans)
Dat vroeg Oudervereniging Balans aan drie kinderen met dyslexie en hun ouders. Van hun verhaal hebben we een korte film gemaakt. In deze break-out-sessie laten we de film zien en aansluitend praat Marijse Pel na met een van de hoofdrolspelers in de film, Tyche. Ze zit nu op de middelbare school en dat was in het begin best wel even wennen. Want welke hulp had Tyche nodig om te laten zien wat ze allemaal wel kan. Dat was in het begin best wel even zoeken. Maar mede dankzij de begeleiding van haar dyslexiebegeleider gaat het nu zo goed dat ze in de brugklas zelfs op mocht opstromen naar het VWO.
3. Werken aan leerstrategieën met DyslexieSleutels (VO) – Marzenka Rolak (Impuls & Woortblind)

21.00 | Start Breakout sessie deel 2
(je kunt kiezen tussen de onderstaande drie sessies)

1. Kansen van dyslexie – van dyslexie 1.0 naar dyslexie 2.0 (HOI)
Dyslectische kinderen ervaring in ons schoolsysteem nog steeds veel onzekerheid, stress, frustratie, angst en schaamte. Ondanks dat er geweldige dyslexiebehandelingen zijn, die de beste lezer en schrijver uit het kind halen.
In deze breakout sessie neemt Tamara Vreeken (HOI) je mee in de kennis over de andere kant van dyslexie. En waarom het zó essentieel is dat dyslexie wordt ge-re-brand…!

2. Een leesprobleem of dyslexie op de basisschool  (Balans)
Wat kun je als ouder doen om je kind met een leesprobleem zo goed mogelijk te helpen? Wat kun je verwachten van school? Hoe ga je met school het gesprek aan over je zorgen? Waarom is samenwerking tussen ouders en school zo belangrijk bij leesproblemen of dyslexie? En wat is goede hulp voor jouw kind? In deze break-out-sessie geeft Joli Luijckx van Oudervereniging Balans samen met Claudette Nouris in een korte presentatie antwoord op deze vragen. We vertellen waar je uitgebreider antwoord op al deze vragen vindt en er is kort gelegenheid om via de chat je eigen vragen te stellen.

3. Leermiddelen – Hogeschool Zuyd (Impuls & Woortblind)

Dyslexiehulpmiddelen optimaal gebruiken – Zuyd Hogeschool

Dyslexiehulpmiddelen gebruiken, doe je niet alleen. Het is belangrijk dat je dat samen doet met alle betrokken partijen.  Dyslexiesoftware gebruiken, doe je niet lukraak. Het is belangrijk dat je alle stappen doorloopt. Die stappen staan beschreven op de website www.dyslexiehulpmiddelen.com. Edith Hagedoren en Katrien Horions docenten en onderzoekers van Zuyd Hogeschool laten je kennismaken met de methodiek die kinderen en hun ouders en volwassenen met dyslexie in hun kracht zet. Die methodiek legt de focus op die activiteiten waar jij in het dagelijks leven het meest moeite mee hebt. Zo zorg je ervoor dat het dyslexiehulpmiddel een middel wordt dat écht helpt.

Samen voor Empowerment is een gratis programma!
Schrijf je nu hier in.

 

OVER DE ORGANISATIES:

Impuls & Woortblind is een belangenvereniging die opkomt voor mensen met ADHD, ADD, dyslexie en dyscalculie en hun verwanten.

Impuls & Woortblind streeft een samenleving na, waarin deze eigenschappen deel uitmaken van de normale verscheidenheid tussen mensen.

Wij elkaar helpen om te leven vanuit kwaliteiten en we bieden informatie die zorgt voor meer kennis over en begrip voor ADHD, ADD, dyslexie en dyscalculie.

Kijk op onze website www.impulsenwoortblind.nl of bezoek een van onze Dyslexiecafés.

Balans is de landelijke vereniging voor ouders van kinderen met ondersteuningsbehoeften bij leren en/of gedrag. Dus ook voor ouders van kinderen met leesproblemen of dyslexie. Balans biedt ouders informatie, contact en belangenbehartiging bij de overheid en partijen binnen zorg en onderwijs. Kijk voor meer informatie op www.balansdigitaal.nl Daar vind je ook ons kennisdossier dyslexie. https://balansdigitaal.nl/stoornis/dyslexie/

Voor een persoonlijk gesprek met een ervaringsdeskundige of met inhoudelijke vragen kun je bellen met de BalansAdvieslijn dagelijks op werkdagen van 10.00 – 13.00 uur 030 225 50 50 menukeuze 3) of stel je vraag per mail:https://balansdigitaal.nl/balansadvies-2/

HOI Foundation is een stichting die zich inzet voor alle dyslectici en hun omgeving. De stichting heeft als missie het beeld van dyslexie veranderen van stoornis naar een brein dat anders werkt en eigen voordelen en nadelen heeft. Moderne wetenschappelijke onderzoeken onderbouwen deze visie. Het is tijd dat dyslectische mensen vol zelfvertrouwen hun talenten gaan ontdekken en benutten. Zonder schaamte of angst. Om de voordelen te versterken plus de nadelen te ondersteunen ontwikkelt HOI diverse projecten. En werkt de stichting samen met onderwijs, bedrijven, ouders, dyslectische professionals, experts, dyslectische kinderen. Kijk voor meer informatie op HOI-Foundation.nl

Marc Lammers

Spreker, hockeycoach (Ned. dames hockey bondscoach) en dyslectisch
MAANDAG 5 OKTOBER – 19.00 UUR

Marc Lammers is dyslectisch en een innovatieve coach. Zijn grootste sportieve succes behaalde hij als bondscoach van het Nederlandse dameshockeyteam tijdens de Olympische spelen van Beijing met een gouden medaille.

In het bedrijfsleven staat Marc vooral bekend om zijn innovatieve manier van denken en zijn uitspraken. Misschien is; “waar een crisis is, is een kans” hiervan wel de meest bekende.

Marc spreekt vaak in zijn presentaties over het feit dat zijn dyslexie hem juist een unieke kijk op dingen geeft. Op maandag 5 oktober zal hij o.a. het speciale gratis evenement dat HOI, Balans en Impuls & Woortblind samen organiseren, openen met een powertalk zoals alleen een topcoach kan!

Font
Off On
Size
revert
Content
Color
revert
Links
Color
revert