Skip to main content

FAQ

veel gevraagde vragen

Voor wie is de Week van Dyslexie?

De Week van Dyslexie is voor iedereen die geïnteresseerd is in het brede beeld van dyslexie; ouders, leerkrachten, experts, werkgevers, kinderen en dyslectici zelf.

TICKETS

Hoe kan ik tickets kopen? 

Je kan tickets kopen door deze link te volgen of door op de Tickets-kopen-knop te klikken. Als je besloten hebt welk ticket je wil kopen, selecteer je je optie. Nadat je je gegevens ingevuld hebt, word je naar de betaalpagina geleid. Na betaling ontvang je een bevestigingsmail met de informatie over het ticket.

Ik heb een ticket besteld, maar geen email ontvangen?

Mocht je geen email met het ticket hebben ontvangen check dan eerst je spam box en als het daar ook niet in te vinden is, neem dan contact met ons op! info@weekvandyslexie.nl.,

HAPPY DYSLECTISCH FESTIVAL

Wat krijg je voor een Happy Dyslectisch Festival ticket?

Je koopt een kaartje per persoon voor een dagdeel. Ben je een geweldig dyslectisch kind? Dan volg je, samen met andere dyslectische kinderen 4 fantastische workshops om erachter te komen wat jouw STER krachten zijn. Ben je ouder/begeleider, dan kun je deelnemen aan 3 workshops gericht op het motiveren van je dyslectische kind, een uitleg over hoe dyslexie in het onderwijs georganiseerd is (of niet) en wissel je tips en trucs uit met ervaringsdeskundigen en andere ouders/begeleiders. Ook kun je rondkijken in het LerenLab waar je verschillende hulpmiddelen kunt uitproberen.

Is het kinderprogramma ook online te volgen?

Nee, we vinden het belangrijk dat dyslectische kinderen elkaar ontmoeten en samen ontdekken wat hun talenten zijn juist omdat ze dyslectisch zijn! Het Festival vindt dit jaar plaats in de Tolhuistuin in Amsterdam (vlakbij het CS), een inspirerende omgeving!

Moet ik als ouder/begeleider ook een kaartje kopen?

Ja, ons programma is dit jaar zo opgezet dat zowel ouder/begeleiders als de dyslectische kinderen een eigen programma doorlopen met workshops specifiek gericht thema’s en onderwerpen die bij die doelgroep spelen. Iedere deelnemer heeft daarom een toegangskaartje nodig.

Kan ik als ouder/begeleider met mijn kind de kinderworkshops volgen?

Ja dat kan wel, maar we raden het niet aan. Je kind zal samen met een vast groepje alle vier de workshops samen doorlopen. De groep wordt door verschillende vrijwilligers begeleid. Mocht je kind het te spannend vinden, dan vinden we wel een oplossing.

Kan ik de ouder/begeleider sessies achteraf nog online volgen?

Ja, dat kan. Met een ticket voor het hele online programma. Daar komen de volwassen sessies die zijn opgenomen bij te staan. De workshop met de ouders zal niet worden opgenomen i.v.m. privacy van de deelnemers.

DAG VAN DYSLEXIE ONDERWIJS

Wat krijg je voor een Dag van Dyslexie Onderwijs ticket?

Met dit ticket krijg je toegang tot de Dag van Dyslexie Onderwijs sprekers die je online kan volgen vanaf woensdag 5 oktober. Ook krijg je toegang tot de overige sprekers die je tijdens de week up-to-date brengen van de laatste wetenschappelijke inzichten. Verder kun je na afloop van de Week, de sessies van de Dag van Dyslexie Onderwijs en de sprekers een jaar lang terugkijken.

Kan ik accreditatie-punten krijgen?

Er is accreditatie aangevraagd bij het SKJ en LBRT. Heb je de online sprekers gevolgd en ben je bij de Dag van Dyslexie onderwijs geweest, dan krijg je een bewijs van deelname en kun je dit indienen bij het SKJ voor de punten.

 

OVERIG

Waar vind ik de link naar de sprekers?

De link zal op 1 oktober worden verzonden naar het opgegeven emailadres.

 

Kan ik de presentaties nog terugkijken?

Ja, met een online programma ticket en de ontvangen link kan je de presentaties nog het HELE JAAR terug kijken.

 

De webinar is gratis. Moet ik dan toch ergens inschrijven?

Ja, via de link op deze website . Kies ‘gratis webinar’. En zo kan je je inschrijven voor het gratis online evenement.

 

Worden de Engelse sprekers ondertiteld?

De sessies worden via Youtube opgeslagen. Je kan de Youtube ondertiteling activeren.

 

Restitutie

Helaas kunnen we geen restitutie geven. De meeste sessies zijn achteraf online nog een jaar terug te kijken. 

 

Wat als Corona weer de kop opsteekt? 

We hopen natuurlijk dat dat niet zo zal zijn. We houden de ontwikkelingen goed in de gaten en zullen je zo snel mogelijk laten weten wat eventuele maatregelen voor impact hebben op de Week van Dyslexie. Houd onze sociale media in de gaten.

Staat je vraag er niet tussen? 

Neem dan contact met ons op: info@weekvandyslexie.nl

CONTACT

Als u vraag nog niet beantwoord is wordt het tijd om even een email te sturen.

  Font
  Off On
  Size
  revert
  Content
  Color
  revert
  Links
  Color
  revert