Skip to main content
Wanneer:
Zondag 6 oktober
Van 10:00 – 16:00 uur
Waar: klik hier

Tolhuistuin Amsterdam
(overkant van het CS)
Wie:
Kinderen van 7 t/m 14 jaar en ouders
Prijs:
€10 per persoon
Mogelijkheid tot ticket inclusief lunch volgt nog

Vier je unieke talenten op hét dyslexie evenement voor kinderen!

HET PROGRAMMA BESTAAT O.A. UIT:

Bijzondere en feestelijke opening met een SPECIALE GAST die we binnenkort bekend maken! En supercoole activiteiten voor dyslectische kinderen zoals ‘De ideeën Fabriek’ en ‘Het Levend Schilderij’. Voor ouders zijn er interessante sessies over regelgeving en passend advies middelbare school. En het LerenLab waar je kan ontdekken welke tools jou helpen te laten zien waar je goed in bent!

GET YOUR

TICKETS

KIDS WORKSHOPS

OPENINGSACT VAN SPECIALE GAST! 

Dit jaar opent onze speciale gast (hint: dyslectische Tiktokker) met een echt feest het Happy Dyslectisch Festival in de ‘Club’ van het Tolhuistuin! Dit wil je sowieso niet missen.
Daarbij gaan de kinderen aan de slag met het ontdekken en herkennen van hun STER krachten (meer info: STER krachten). Ouders mogen voor deze keer meedoen 😉

IDEEËN FABRIEK

De kinderen gaan in teams aan de slag met de S (Sterke ideeën denkkracht) van de STER krachten. Ze ontdekken in deze workshop dat hun brein heel goed is in het zien van verrassende verbanden en creatieve ideeën.

OPLOSSINGEN AVONTUUR

De T (Tien stappen vooruit denkkracht) van de STER krachten komt aan bod in deze workshop. Samen oplossingen zoeken en puzzelen, daar zijn veel dyslectici super goed in. Dit gaat vast veel bijzondere oplossingen opleveren!

LEVEND SCHILDERIJ

In deze bijzondere workshop ontdekken de kinderen hun E (Enorme verhalen denkkracht) van de STER krachten. Dit wordt proberen stil te staan op een grappige manier en met elkaar een verhaal uitbeelden. Dat wordt sowieso lachen geblazen!

ROBINSON SPEL

De R (Ruimtelijke denkkracht) van de STER krachten gaan we hier volop benutten! Want hoe fantastisch gaat deze workshop worden met echte Expeditie Robinson uitdagingen. 

GET YOUR

TICKETS

OUDERS SESSIES

Dit jaar starten we met de gezamenlijke sessie ‘Samen over de lijn’, voor ouders en de kinderen. Daarna gaan de kinderen aan de slag in de workshops. Ouders kunnen de volgende sessies volgen:

Sessie door Oudervereniging Balans

Onze partner Oudervereniging Balans neemt de ouders mee in de nieuwe regelgeving rondom het dyslexie protocol 3.0 en waar scholen aan moeten/kunnen voldoen. Wat je als ouders kan doen en hoe je het beste opkomt voor je kind.

Van PO naar VO door HOI Foundation

De mede-organisator van de Week van Dyslexie, de HOI Foundation zal in hun sessie de ouders meenemen in HOI’s de visie op een passend advies voor de middelbare school. Alle uitdagingen die vaak voorkomen, komen voorbij.

Workshop door Nel Hofmeester ‘Samen het wiel uitvinden’

Als ouders van dyslectische kinderen heb je vaak het gevoel dat je er alleen voor staat en het wiel opnieuw moet uitvinden. Terwijl er toch zoveel ouders zijn die je voor zijn gegaan!
In deze workshop zullen ouders in teams aan de slag gaan met thema’s die voor ouders met dyslectische kinderen spelen. Alle positieve adviezen en tips van ouders en met de tips vanuit de schat aan kennis van Nel worden verzameld. Uiteindelijk komen alle adviezen en tips op de site van de HOI Foundation en Nel Hofmeester te staan. Het document zal blijvend worden aangevuld en is zo voor iedereen dus steeds weer een punt waar ze op zoek kunnen naar antwoorden en adviezen van jullie als ervaringsdeskundigen!

GET YOUR

TICKETS

LEREN LAB

Met verschillende partners van hulpmiddelen en diensten worden de kinderen en hun ouders uitgenodigd om te ontdekken wat zij nodig hebben om fijn te leren zodat ze kunnen laten zien wat ze in hun mars hebben.

Microsoft Insluitende Lezer

Gebruik de insluitende lezer die op ongeveer alle computers met Microsoft software is ingericht gratis te gebruiken is! Een uitkomst! Naast gewoon voorlezen door de computer is er nog veel meer mogelijk. Zoals aanpassen van de achtergrondkleur, grotere letters, ander lettertype, woorden uitgelicht in plaatsjes enzovoort! Microsoft laat het je graag zien op het LerenLab!
Alles over de insluitende lezer: Microsoft

Teken je boodschap

Aantekeningen of samenvattingen maken is voor dyslectische kinderen (en volwassenen) soms een behoorlijke uitdaging. Niet alleen vanwege een leesbaar handschrift en de snelheid, maar ook het weer teruglezen kan lastig zijn. Maar aan-TEKENINGEN maken past juist bij deze breinen! Via de technieken van Teken je boodschap worden aan-tekeningen maken een makkie en veel leuker! Kom op het LerenLab er meer over te weten.

Lezen met je oren!

Met de Scanspraakpen is lezen makkelijk en leuk. Je leest gewoon met je oren. Super laagdrempelig en op school toe te passen omdat het niet verbonden is met WIFI. Ga de pen proberen op het LerenLab!: https://scanspraakpen.nl/

Dyslexie Academy

Engels leren lastig? Nou niet met de methode van Carolien Poels! Zeker even bij haar kijken en vragen hoe wat waar! Want man, wat handig is haar simpele en passende methode voor ons dyslectici!

Leerhulpmiddelen

Wij zijn dol op deze leerhulpmiddelen. Van leeslinealen tot de geweldige uitleg-producten van Beeldenderwijs. Betaalbaar, super handig, en fijn om ze allemaal uit te proberen op het Happy Dyslectisch Festival! 

Klokkijken met de hardloper

Veel dyslectische kinderen vinden leren klokkijken lastig. Maar met deze methode komt klokkijken tot leven. Een waar verhaal hebben de dames ervan gemaakt. En verhalen kunnen deze kinderen heel goed onthouden. Op het LerenLab kan je een kijkje nemen en plezier beleven aan leren klokkijken!

Oudervereniging Balans

De vrijwilligers van deze vereniging weten alles over regelgeving, onderwijs, en wat je van school kan verwachten voor je dyslectische leerling. Tijdens het Festival kan je fijn in gesprek met de experts. Ze geven overigens ook een presentatie die je als bezoeker van het Festival kan volgen. Of zelfs achteraf kan je deze nog online bekijken.

Passend Lezen

Deze organisatie biedt voorleesboeken uit de bieb aan. Zo fijn dat ze gewoon te downloaden zijn. Het is de sleutel tot plezier beleven aan lezen. En dat is dan weer de sleutel tot leesmeters maken. Een prachtige dienst die werkt met een berg aan vrijwilligers om onze kinderen met plezier te leren lezen!