Skip to main content
Wanneer:
Zondag 2 oktober
Blok 1:

9:00 – 12:30 uur

Blok 2:
13:00 – 16:30 uur

Waar: klik hier

Tolhuistuin Amsterdam
(overkant van het CS)
Wie:
Kinderen van 7 t/m 14 jaar en ouders
Prijs:
€7,50 per persoon voor blok 1 of 2

Kom naar hét festival waar je, samen met andere dyslectische kinderen, ontdekt waar jij juist goed in bent!

HET PROGRAMMA BESTAAT O.A. UIT:

Coole workshops voor kinderen, zoals Minecraft e-sport challenge, street-art maken, samen een reuze stop-motion film maken, uitvindingen uitvinden. Voor ouders zijn er ook interessante sessies.

GET YOUR

TICKETS

Dit jaar KIDS STER WORKSHOPS, LESSEN VOOR OUDERS en een LEREN LAB

KIDS STER WORKSHOPS

S-KRACHT | STREET ART

In deze workshop maken de kinderen een street art kunstwerk waarmee ze laten zien hoe veel coole originele ideeën ze hebben!

T-KRACHT | UITVINDINGEN UITVINDEN

Het sterke probleemoplossende vermogen van veel dyslectici wordt in deze denk-en samenwerk workshop aangezet. Creatieve out-of-the-box oplossingen bedenken voor specifieke problemen laat dit perfect naar voren komen!

E-KRACHT | STOPMOTION 

Een hoofd vol verhalen die tot leven mogen komen in deze workshop! Hoe fijn is dat?! Niet klein maar juist heel groot met attributen en zo. 

R-KRACHT | MINECRAFT FOR EDUCATION – E-sport challenge

Met onze partner Microsoft zullen we een toffe challenge uitzetten waarin de kinderen o.a. hun ruimtelijk kwaliteiten kunnen ontdekken en inzetten!

 

GET YOUR

TICKETS

LESSEN VOOR OUDERS

Dit jaar hebben we aparte sessies voor ouders toegevoegd! Deze sessies worden opgenomen en zijn eventueel ook later nog terug te kijken. 

Sessie door Oudervereniging Balans

Onze partner Oudervereniging Balans neemt de ouders mee in de nieuwe regelgeving rondom het dyslexie protocol 3.0 en waar scholen aan moeten/kunnen voldoen. Wat je als ouders kan doen en hoe je het beste opkomt voor je kind.

Sessie door HOI Foundation

De organisator van de Week van Dyslexie, de HOI Foundation zal in hun sessie stilstaan bij hoe je je kind kan motiveren om te leren, je kind vanuit de kwaliteiten kan ondersteunen en hoe je de ontdekkingstocht naar de juiste hulpmiddelen kan starten. 

Workshop door Nel Hofmeester ‘Samen het wiel uitvinden’

Als ouders van dyslectische kinderen heb je vaak het gevoel dat je er alleen voor staat en het wiel opnieuw moet uitvinden. Terwijl er toch zoveel ouders zijn die je voor zijn gegaan!
In deze workshop zullen ouders in teams worden verdeeld en samen aan de slag gaan met thema’s die voor ouders met dyslectische kinderen spelen. Alle positieve adviezen en tips van ouders en met de tips vanuit de schat aan kennis van Nel worden verzameld. Uiteindelijk komen alle adviezen en tips op de site van de HOI Foundation en Nel Hofmeester te staan. Het document zal blijvend worden aangevuld en is zo voor iedereen dus steeds weer een punt waar ze op zoek kunnen naar antwoorden en adviezen van jullie als ervaringsdeskundigen!

GET YOUR

TICKETS

LEREN LAB

Met verschillende partners van hulpmiddelen en diensten worden de kinderen en hun ouders uitgenodigd om te ontdekken wat zij nodig hebben om fijn te leren zodat ze kunnen laten zien wat ze in hun mars hebben.

Microsoft Insluitende Lezer

Gebruik de insluitende lezer die op ongeveer alle computers met Microsoft software is ingericht gratis te gebruiken is! Een uitkomst! Naast gewoon voorlezen door de computer is er nog veel meer mogelijk. Zoals aanpassen van de achtergrondkleur, grotere letters, ander lettertype, woorden uitgelicht in plaatsjes enzovoort! Microsoft laat het je graag zien op het LerenLab!
Alles over de insluitende lezer: Microsoft

Brightskills

Ons doel is om ieder kind met plezier te laten leren. Dit doen wij door producten en diensten aan te bieden die gericht zijn op het individuele kind. Leren is leuk wanneer je ervaart dat je leert op je eigen niveau en in je eigen tempo. Ieder kind doet dan succeservaringen op. Ook het kind met leeruitdagingen. Leermiddelen die wij aanbieden zijn onder meer Calcularis voor rekenen, Leeshelden voor lezen en SprintPlus als compenserend hulpmiddel voor bij het lezen en schrijven.

De Wigli Wiebelkruk

Op deze, ook nog mooi uitziende, wiebelkruk lukt concentreren wel! De kruk dwingt je tot bewegen. Waardoor je je eigen drang om te bewegen of aan andere dingen denken plaats maakt voor focus. Probeer hem uit tijdens het Happy Dyslectisch Festival.

De Ster Vakantiekampen

Soms kunnen we als dyslectisch kinderen wel een beetje meer zelfvertrouwen gebruiken. We maken toch vaak mee dat iets op school niet lukt. En dat kan je onzeker maken. Het bijzondere van deze kampen is dat ze helemaal opgezet zijn om je zekerder te laten voelen. Je gaat veel samen met andere kinderen ondernemen en leert voor jezelf opkomen en andere toffe dingen. Maar vooral ga je heel erg veel plezier maken. Nieuwsgierig? Kom langs op het LerenLab en vraag ze de oren van de kop 🙂

Dyslexie Academy

Engels leren lastig? Nou niet met de methode van Carolien Poels! Zeker even bij haar kijken en vragen hoe wat waar! Want man, wat handig is haar simpele en passende methode voor ons dyslectici!

Orcam Read / Exam Read

Met deze twee op de markt aanwezige voorleespennen wordt lezen met je oren wel heel eenvoudig. Druk op de knop en lezen maar. Niets geen internetverbinding nodig of inlogcodes. De pennen kunnen dus ook heel goed worden ingezet bij toetsen maken. En zijn klein en makkelijk te vervoeren. Echt een must-try op het Happy Dyslectisch Festival!

Typetuin

Leren typen in een uitdagende omgeving terwijl je je eigen kwouwsel bouwt. Dat kan met Typetuin! Het is de enige typecursus in Nederland die echt volledig adaptief is. Hierdoor past de cursus zich voortdurend aan naar het niveau van de cursist en heeft iedere cursist succeservaringen. Voor kinderen met dyslexie is de cursus daarom uitermate geschikt.

Leerhulpmiddelen

Wij zijn dol op deze leerhulpmiddelen. Van leeslinealen tot de geweldige uitleg-producten van Beeldenderwijs. Betaalbaar, super handig, en fijn om ze allemaal uit te proberen op het Happy Dyslectisch Festival! 

Oudervereniging Balans

De vrijwilligers van deze vereniging weten alles over regelgeving, onderwijs, en wat je van school kan verwachten voor je dyslectische leerling. Tijdens het Festival kan je fijn in gesprek met de experts. Ze geven overigens ook een presentatie die je als bezoeker van het Festival kan volgen. Of zelfs achteraf kan je deze nog online bekijken.

Passend Lezen

Deze organisatie biedt voorleesboeken uit de bieb aan. Zo fijn dat ze gewoon te downloaden zijn. Het is de sleutel tot plezier beleven aan lezen. En dat is dan weer de sleutel tot leesmeters maken. Een prachtige dienst die werkt met een berg aan vrijwilligers om onze kinderen met plezier te leren lezen!

Dedicon

De organisatie die de meest voorkomende schoolboeken heeft laten inspreken door echte mensen in plaats van de computer met een robotstem! Goud waard deze organisatie. Kom ervaren hoe het werkt en hoe je aan de schoolboeken van je kind komt!

Wahoe Edubox

Doen waar je goed in bent en ondertussen leren dat is wat Wahoe Edubox biedt. Deze boxen passen perfect bij dyslectische kinderen. 
Nieuwsgierigheid en een groei-mindset zijn de belangrijkste eigenschappen om mee te gaan in onze snel veranderende wereld. Wahoe Edubox maakt kinderen future ready door ze nieuwsgierig te maken naar de wereld. Elke Wahoe Edubox bevat meerdere leuke en leerzame activiteiten om thuis te doen en ontdekken. Alle materialen die nodig zijn, zitten in de Edubox en zijn zoveel mogelijk binnen Nederland en duurzaam ontwikkeld.
Font
Off On
Size
revert
Content
Color
revert
Links
Color
revert