Skip to main content

KIDS CIRCL LAB 2020

ZATERDAG
3 OKTOBER
| 11 – 16 UUR | GRATIS |
VOORAF INSCHRIJVEN

Hét kinderprogramma over circulair denken en doen!

Kom met jouw unieke dyslectische denkkracht en daadkracht helpen en bedenk samen met andere kinderen, hoe voedselafval verdwijnt.

Op de KIDS DAG VAN DYSLEXIE en in samenwerking met HOI Foundation en de Taartrovers organiseert Circl jaarlijks het kinderprogramma KIDS CIRCL LAB. Tijdens deze dag ontdekken kinderen tussen de 7 en 12 jaar hoe ze hun eigen denkkracht en daadkracht kunnen inzetten voor een duurzame, circulaire samenleving. Dyslectische kinderen hebben unieke denkkrachten die nodig zijn om samen met andere kinderen innovatieve plannen te bedenken!

WE HEBBEN JULLIE NODIG!

Dit jaar is het thema VOEDSEL.

Bij binnenkomst krijgen de kinderen uitleg over de noodzaak van diversiteit aan talenten en denkkrachten. Het is belangrijk dat alle kinderen weten wat hun unieke talent is en hoe ze deze kunnen inzetten voor belangrijke onderwerpen als VOEDSELVERSPILLING. Ze krijgen bij binnenkomst een plattegrond te zien waarop staat wat er allemaal te doen en ontdekken is.

In het OntdekLAB wordt er ontdekt hoe dat zit met afval en hoe ze er in het bijzondere Circl gebouw mee omgaat. De kinderen worden door middel van deze interactieve rondleiding, de Afvalsafari, van ongeveer 30 minuten geïnspireerd en geactiveerd.

In het DoeLAB kunnen de kinderen zelf aan de slag met verschillende onderdelen van voedselafval. Ze steken de handen uit de mouwen en gaan ervaren wat je met afval allemaal kan doen, zoals speciale soep maken.

In het ProefLAB gaan de kinderen hun soep proeven!

In het DenkLAB worden oplossingen bedacht voor de voedselverspilling. Want voedselverspilling is killing! Samen out-of-the-box denken. Werken met tablets om ideeën vast te leggen. Presentaties, (stop-motion) filmpjes maken, tekenen op de tablet, wat er maar bij je past. En je ideeën laten zien aan de wereld via Circl. Zo laten we zien dat alle die verschillende jonge breinen en talenten belangrijk zijn voor het bedenken van de beste oplossingen!

 

VANWEGE DE CORONAMAATREGELEN ZULLEN ER TIJDBLOKKEN ZIJN WAAROP U UW KIND(EREN) KUNT AANMELDEN. DIT ZAL SPOEDIG MOGELIJK ZIJN.