Zondag 3 oktober

DAG VAN DYSLEXIE KIDS

Zondag 3 oktober 2021 – KIDS evenement @OBA Oosterdok (vlakbij Amsterdam CS)

Tijdens deze dag kunnen kinderen ontdekken wat hun dyslexie nog meer inhoudt naast alles waar ze moeite mee hebben. Hoe zit dat met de POWER van hun bijzondere breinen? Een dag vol coole activiteiten die in het teken staan van positiviteit, ontdekking en plezier maken voor dyslectische kinderen tussen de 7 en 12 jaar.

De dag is in twee blokken verdeeld:
Blok 1 van 10 – 13 uur
Blok 2 van 13 – 16 uur
Dat doen we om ervoor te zorgen dat we, ondanks de coronamaatregelen, zo veel mogelijk kinderen kunnen ontvangen.

Dus koop een kids-ticket a € 5,- per kind voor blok 1 of 2.

P.S. Ouders kunnen als begeleider op het kaartje van hun kind(eren) mee

DOWNLOAD JE POSTER

GET YOUR

TICKETS

Doe mee met de KIDS WIN ACTIE
Bedenk een originele oplossing voor onze superheld Sam en red het hondje Spiek.

GA NAAR DE PAGINA

Het programma bestaat uit o.a. de volgende activiteiten:

Yogaletter spel

Wist je dat je veel plezier kan maken met letters en je lichaam. Kim van Yogaletters gaat jullie het laten ervaren!
www.onlineyogajufindeklas.nl

STRONK kunstwerk

Mark en Jorus zijn twee stoere dyslectische creatievelingen die samen met alle kinderen die willen meedoen een groot kunstwerk gaan maken midden in de OBA! Hoe cool is dat! Dat je met alle andere dyslectische kinderen kan laten zien waar je goed in bent.
www.stronkmaakt.nl

LEREN LAB

Wat helpt jou nou bij het laten zien wat je allemaal kan? Is dat lezen met je oren (voorleessoftware)? Is dat lezen met een leesliniaal? Is dat lezen met een ander lettertype? Of leer je vanuit je krachten? En hoe doe je dat dan? Welke hulpmiddelen passen het beste bij jou?

Kom het ontdekken in het Leren LAB. Daar kun je een aantal slimme, handige tools uitproberen. Zo is Orcam (van dat slimme camera’tje) er, er zijn teksten in verschillende lettertypes om te vergelijken (DyslexieFont) en willen we een aantal demo’s laten zien van bijvoorbeeld voorleessoftware of tools die in bestaande software zit. Zo kun je ter plekke ontdekken wat er voor jou werkt!

STOP MOTION Challenge

Wij, dyslectische kinderen, komen vaak problemen of uitdagingen tegen. Wist je dat onze breinen ook heel vaak goed zijn in unieke oplossingen bedenken voor problemen? Dat is superhandig. Kom meedoen aan de STOP MOTION Challenge en los verschillende problemen op. Maak er een filmpje van zodat je kan laten zien hoe uniek jouw oplossing is.

OUDERS desk

Voor je ouders moet er natuurlijk ook iets te doen zijn, anders lopen ze ook maar steeds achter je aan. Dus is er een speciale OUDERS plek. Hier kunnen je ouders meer informatie vinden over dyslexie, kunnen ze lekker kletsen met andere ouders en ervaringsdeskundigen.
Onder andere zal oudervereniging Balans en HOI aanwezig zijn waar je ouders terecht kunnen met hun vragen. Dus komt helemaal goed.

Geef je snel op en laat je ouder een ticket voor je kopen!
Tot zondag 3 oktober!

GET YOUR

TICKETS