Skip to main content
4 oktober 2021

SAMEN VOOR EMPOWERMENT

Gratis programma

Vorig jaar was deze samenwerking al tot stand gekomen, hoe mooi dat dat dit jaar wordt vervolgd met Oudervereniging Balans, Impuls & Woortblind en HOI! We vinden elkaar op het gebied van delen van kennis, ervaringen en het geven van ondersteuning. Ook dit jaar wordt het een GRATIS PROGRAMMA voor dyslectici, ouders, leerkrachten, werkgevers en iedereen die meer wil weten over het brede beeld van dyslexie.

Er komt een spetterende openingsspreker Jonathan Moony (lees hieronder meer). Daarna volgt een panel met experts vanuit de drie organisaties. De experts zullen hun kennis en expertise delen en zich buigen over een aantal stellingen. Deze stellingen zullen gaan over kinderen en volwassen dyslectici en wat er speelt in hun levens. Het zal een prikkelende avond worden met veel nieuwe inzichten en ervaringen. Dus meldt je gratis aan en mis het niet!

Jonathan Mooney

(Engels)
Normal sucks

Jonathan Mooney groeit op als een kind dat net anders is dan de anderen: hij krijgt op jonge leeftijd de diagnoses dyslexie en ADHD en leert pas lezen als hij twaalf is. Het is een kind dat niet binnen de lijntjes kleurt, niet binnen het systeem past, niet ‘normaal’ is. Dat heeft een enorme weerslag op zijn welbevinden en zelfvertrouwen. Naarmate hij ouder wordt, realiseert hij zich: ik ben niet het probleem, het systeem zelf is het probleem en wat in dat systeem voor ‘normaal’ doorgaat.

[expand title=”Read more“] De definitie klopt gewoon niet! Wat zou er met het welbevinden van al die kinderen gebeuren als we neurodiversiteit onderdeel maken van ‘normaal’? Hij is ervan overtuigd dat dat een wereld van verschil maakt, dat de kinderen dan vanaf jonge leeftijd de ruimte krijgen om zich te ontwikkelen in de talenten die ze wel hebben, zonder gehinderd te worden door etiketten en stoornissen. Sindsdien zet hij zich op verschillende manieren in om ons concept van normaal te herdefiniëren.

Inmiddels heeft hij zich ontpopt tot een heuse voorvechter van neurodiversiteit, is hij dyslectisch en auteur van inmiddels drie boeken en geeft hij wereldwijd lezingen over het onderwerp. Tijdens de Week van Dyslexie neemt hij ons, op zijn aanstekelijke en inspirerende manier, mee in zijn persoonlijke anekdotes doorspekt met wetenschappelijke kennis. Zijn doel is zo veel mogelijk mensen enthousiast te krijgen voor een meer eigentijdse definitie van ’normaal’. [/expand]

Haal nu je

TICKETS

HOI Foundation is een stichting die zich inzet voor alle dyslectici en hun omgeving. De stichting heeft als missie het beeld van dyslexie veranderen van stoornis naar een brein dat anders werkt en eigen voordelen en nadelen heeft. Moderne wetenschappelijke onderzoeken onderbouwen deze visie. Het is tijd dat dyslectische mensen vol zelfvertrouwen hun talenten gaan ontdekken en benutten. Zonder schaamte of angst. Om de voordelen te versterken plus de nadelen te ondersteunen ontwikkelt HOI diverse projecten. En werkt de stichting samen met onderwijs, bedrijven, ouders, dyslectische professionals, experts, dyslectische kinderen. Kijk voor meer informatie op HOI-Foundation.nl

Ga naar de website

Impuls & Woortblind is een belangenvereniging die opkomt voor mensen met ADHD, ADD, dyslexie en dyscalculie en hun verwanten.

Impuls & Woortblind streeft een samenleving na, waarin deze eigenschappen deel uitmaken van de normale verscheidenheid tussen mensen.

Wij elkaar helpen om te leven vanuit kwaliteiten en we bieden informatie die zorgt voor meer kennis over en begrip voor ADHD, ADD, dyslexie en dyscalculie.

Kijk op onze website www.impulsenwoortblind.nl of bezoek een van onze Dyslexiecafés.

Ga naar de website

Balans is de landelijke vereniging voor ouders van kinderen met ondersteuningsbehoeften bij leren en/of gedrag. Dus ook voor ouders van kinderen met leesproblemen of dyslexie. Balans biedt ouders informatie, contact en belangenbehartiging bij de overheid en partijen binnen zorg en onderwijs. Kijk voor meer informatie op www.balansdigitaal.nl Daar vind je ook ons kennisdossier dyslexie. https://balansdigitaal.nl/stoornis/dyslexie/

Voor een persoonlijk gesprek met een ervaringsdeskundige of met inhoudelijke vragen kun je bellen met de BalansAdvieslijn dagelijks op werkdagen van 10.00 – 13.00 uur 030 225 50 50 menukeuze 3) of stel je vraag per mail:https://balansdigitaal.nl/balansadvies-2/

Ga naar de website